Η ομάδα

Ιωσήφ Σιαλούπ

Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1964 στο Κουβέιτ από Έλληνες μετανάστες. Είναι ο υπεύθυνος του συγκροτήματος rhodian dancers.

Είναι μουσικός και δάσκαλος χορού. Το 1986 χόρεψε επαγγελματικά για πρώτη φορά σε ηλικία 22 ετών ενώ παράλληλα έπαιζε κιθάρα και ντραμς. Την ίδια χρονιά έγινε και πρόεδρος στον παλιό πολιτιστικό σύλλογο της Παστίδας για 4 χρόνια. Τις χορευτικές του γνώσεις μετέδωσε το 1992 για πρώτη φορά στον πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Πεταλούδων του δημοτικού διαμερίσματος Παστίδας.

Έχει διδάξει χορό στους πολιτιστικούς συλλόγους της Δυμιλιάς, της Σαλάκου, των Καλαβάρδων και της Κρεμαστής. Τέλος, αποτελεί ιδρυτικό μέλος ,πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του πολιτιστικού συλλόγου Παστίδας «Καμάρι» από το 2007 έως και σήμερα!

Κυριακούλα Κυριαζή

Γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1970 στο Λονδίνο της Αγγλίας από Έλληνες μετανάστες. Είναι χοροδιδάσκαλος και χορογράφος.

Από 5 χρονών ξεκίνησε να χορεύει παραδοσιακούς χορούς στην Αγγλία. Επαγγελματικά ασχολείται από τα 16 της χρόνια ενώ στα 17 της δίδαξε για πρώτη φορά στο δημοτικό σχολείο της Παστίδας. Αργότερα εργάστηκε ως χοροδιδάσκαλος στους πολιτιστικούς συλλόγους της Δυμιλιάς, Σαλάκου Καλαβάρδων και Κρεμαστής.

Είναι ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Παστίδας «Καμάρι» το 2007 και χοροδιδάσκαλος μαζί με τον σύζυγό της έως και σήμερα. Για 9 χρόνια ήταν υπεύθυνη προγράμματος στο nikolas house μαζί με τον Ιωσήφ Σιαλούπ.

Η Ορχήστρα Μας

Χρόνης Σπάρταλης
Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1987 στην Παστίδα της Ρόδου. Η πρώτη του επαφή με τον χορό έγινε σε ηλικία 8 ετών στον πολιτιστικό σύλλογο Παστίδας με δασκάλους τον Ιωσήφ Σιαλούπ και την Κυριακούλα Κυριαζη. Το 2004 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον χορό έως το 2009 όπου σταμάτησε γιατί τον κέρδισε η μουσική και έτσι είναι μαζί μας από τότε ως μουσικός παίζοντας μπουζούκι.
Σάββας Καλλίστης
Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1985 στην Ιαλυσσό της Ρόδου. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική παίζοντας κυρίως πλήκτρα. Έχοντας όμως άριστες γνώσεις σε πολλά μουσικά όργανα, είναι 14 χρόνια επαγγελματίας. Μέρος της δικής μας ομάδας αποτελεί από το 2006.
Πέτρος Κηπουρός
Γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1972 στην Παστίδα της Ρόδου. Σε ηλικία 12 ετών άρχισε να ασχολείται με το μπουζούκι και από τα 16 του χρόνια είναι επαγγελματίας μουσικός. Μέρος της ορχήστρας μας είναι από το 2012.
Μικαέλα Σιαλούπ
Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1997 στην Παστίδα της Ρόδου. Από 5 ετών χορεύει στον πολιτιστικό σύλλογο Παστίδας «Καμάρι». Εκτός από το χορό, της έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και η μουσική. Φοιτά στο μουσικό σχολείο της Ρόδου μαθαίνοντας πιάνο και λύρα. Επίσης, είναι μέλος της φιλαρμονικής Ιαλυσού-Πεταλούδων παίζοντας κλαρίνο. Μαζί μας είναι από το 2012.
Γιώργος Ταμπουράς
Γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1989 στην παλιά πόλη της Ρόδου. Σε ηλικία 11 ετών έκανε τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι και στα 13 του ασχολήθηκε με αυτό επαγγελματικά. Έχει δική του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ποτέ σου». Με εμάς συνεργάζεται από το 2012.
Γιάννης Μαυρούδης
Γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1972 στην Παστίδα της Ρόδου. Με το τραγούδι ασχολείται από 17 ετών αλλά επαγγελματικά από το 1991. Στη δική μας ομάδα είναι από τότε, δηλαδή από 19 ετών. Έχει δικό του τραγούδι με τίτλο «θα σε κοιτάζω μες τα μάτια».

Το Χορευτικό

Φέγγη Φτάκλα
Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1989 στην Κρεμαστή της Ρόδου. Σε ηλικία 5 ετών πήγε στον πολιτιστικό σύλλογο Πρόοδο οπού συνέχισε μέχρι και το 2012. Επαγγελματικά χορεύει εδώ και 4 χρόνια. Στη δική μας ομάδα όμως βρίσκεται από το 2016.
Γεωργία Καλαεντζή
Γεννήθηκε στις 2 Μαΐου του 1997 στη Ρόδο. Για πρώτη φορά χόρεψε σε ηλικία 8 ετών στον πολιτιστικό σύλλογο Καμάρι της Παστίδας με χοροδιδασκάλους τον Ιωσήφ Σιαλούπ και την Κυριακουλα Κυριαζη και αποτελεί μέλος του πολιτιστικού συλλόγου μέχρι σήμερα . Επαγγελματικα χορεύει μαζί μας από το 2016.
Χάρης Γιαλλουρίδης
Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1987 στην Παστίδα της Ρόδου. Αποτελεί μέρος του πολιτιστικού συλλόγου Παστίδας «Καμάρι» εδώ και 6 χρόνια με χοροδιδασκάλους τον Ιωσήφ Σιαλούπ και την Κυριακούλα Κυριαζή. Χορεύει επαγγελματικά από το 2012 μαζί μας και μέχρι σήμερα βρίσκεται στον πολιτιστικό σύλλογο «Καμάρι».
Σάββας Τσάππης
Γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1985 στην Παστίδα της Ρόδου. Από 7 ετών αποτελούσε μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Παστίδας με χοροδιδασκάλους τον Ιωσήφ Σιαλούπ και την Κυριακούλα Κυριαζή. Σε ηλικία 16 ετών ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον χορό και είναι μαζί μας από το 2009.
Νίνο Σιαλούπ
Γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1990 στην Παστίδα της Ρόδου. Σε ηλικία 5 ετών πήγε για πρώτη φορά στον πολιτιστικό σύλλογο Παστίδας καθώς οι γονείς του Ιωσήφ Σιαλούπ και Κυριακούλα Κυριαζή ήταν χοροδιδάσκαλοι. Συνεπώς, έχει μεγαλώσει μέσα στην παράδοση. Ως επαγγελματίας χορεύει από τα 14 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Εκτός από τον χορό ασχολείται και με την μουσική ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του παίζοντας ντραμς, τουμπελέκι και νταούλι.
Βαλάντης Κασσανής
Γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1987 στην Παστίδα της Ρόδου. Την πρώτη του επαφή με τον χορό την έκανε στον πολιτιστικό σύλλογο Παστίδας σε ηλικία 6 ετών με χοροδιδασκάλους τον Ιωσήφ Σιαλούπ και την Κυριακούλα Κυριαζή. Συνέχισε στον πολιτιστικό σύλλογο «Καμάρι» μετά την ίδρυσή του το 2007 όπου παραμένει ενεργό μέλος. Επαγγελματικά με τον χορό ασχολήθηκε σε ηλικία 22 ετών και είναι μαζί μας από το 2009.
Πόπη Ζαράκη
Γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1975 στον Καναδά από έλληνες μετανάστες. Ξεκίνησε να χορεύει σε μικρή ηλικία στον Καναδά παραδοσιακούς χορούς. Επαγγελματικά χορεύει από 16 ετών. Μαζί μας είναι απο το 2012.
Ξένια Καλαεντζή
Γεννήθηκε στις 16 Αύγουστου του 1991 στη Ρόδο. Χορεύει από 6 ετών στον πολιτιστικό σύλλογο των Κοσκινού ενώ από τα 14 στον πολιτιστικό σύλλογο Καμάρι της Παστίδας με χοροδιδασκάλους τον Ιωσήφ Σιαλούπ και την Κυριακουλα Κυριαζη. Επαγγελματικά ξεκίνησε 17 ετών και είναι μαζί μας από το 2008. Μέχρι σήμερα αποτελεί μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Καμάρι.
Ευγένιος Πάττας
Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1991 στην Παστίδα της Ροδου. Για πρώτη φορά χόρεψε σε ηλικία 5 ετών στον πολιτιστικό σύλλογο της Παστίδας με χοροδιδασκάλους τον Ιωσήφ Σιαλούπ και Κυριακούλα Κυριαζη. Αποτελεί μέρος του γκρουπ μας από το 2014.
Ιωάννα Λαού
Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1997 στη Ρόδο. Χορεύει από 7 ετών στον πολιτιστικό σύλλογο της Κρεμαστής ενώ από τα 15 στον πολιτιστικό σύλλογο Καμάρι της Παστίδας με χοροδιδασκάλους τον Ιωσήφ Σιαλούπ και την Κυριακουλα Κυριαζη. Επαγγελματικά ξεκίνησε 17 ετών και είναι μαζί μας από το 2017.
Ελένη Βασιλώττου
Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1994 στη Ρόδο. Χορεύει από 9 ετών στον πολιτιστικό σύλλογο Καμάρι της Παστίδας με χοροδιδασκάλους τον Ιωσήφ Σιαλούπ και την Κυριακουλα Κυριαζη. Επαγγελματικά ξεκίνησε 17 ετών.